Restauranter i Roma

rome-restaurants

Italia er kjent over hele verden for sitt utsøkte kjøkken og variasjon av retter. Den kulinariske kulturen i dette landet begynte hundrevis av år siden og kan bare sammenlignes med Frankrike eller Kina. Av alle Italias byer er Roma den som tilbyr sine gjester den aller beste kulinariske opplevelse og det største utvalget av retter, med bade restauranter av verdensklasse og mange små som vil glede de mest erfarne smakssanser og samtidig også passe til de strammeste av budsjetter.

Italianerne anser også sin kokekunst som en svært viktig del av deres kultur, og passer godt på å gjøre det til ethvert aspekt av deres liv. Lunch kan dermed ofte være en 3 timers affære, siden folk gjerne vil innta så mange retter som mulig, bruke god tid over det og blande opp sine kulinariske opplevelser med utvidet konversasjon.

Alt dette tatt i betrakning, her er noen av Romas mest representative restauranter.

Ristorante Mirabelle

Adresse: Via di Porta Pinciana, 14 – 00187

Tlf: +39 06 42168838

Denne nydelige restauranten ligger i sjuende etasje av Hotel Splendide Royal og har en enestående utsikt over Veneto området og Romas historiske sentrum. Men alt dette står likevel i bakgrunn til den utsøkt kokekunsten som restauranten er berømt for, takket være sin velkjente gruppe med kokker. Restauranten er meget elegant, så det er en god regel å kle seg i tråd med det.

Ristorante Aroma at Palazzo Manfredi

Adresse: Via Labicana 125, 00184

Tlf: +39 06 77591380

Denne restauranten er utvilsomt en av de beste i Europa, og den har i tillegg noe av den beste utsikten en kan finne også. Den ligger på Palazzo Manfredis terrasse og tilbyr sine gjester et enestående panorama over Romas keiserlige kolosseum. Atmosfæren i Aroma Ristorante leder tankene til en varm sommeraften, og gir det perfekte akkompagnementet til de rettene av verdensklasse som restauranten tilbyr.

Ristorante Ad Hoc Roma

Adresse: Via di Ripetta, 43

Tlf: +06 32 33 040

Restauranten Ad Hoc restaurant i Roma er en vinelskers drøm. Denne restauranten tilbyr den besøkende et vinkart med mer enn 500 topp-kvalitets vinetiketter, alle i en dempet og veldig intim atmosfære. Ad Hoc ligger i hjertet av Roma, og tilbyr en svært innovativ meny som skulle tilfredsstillende den mest kresne gjest.

Les Etoiles

Adresse: 1 Via dei Bastioni, 00193

Tlf: +39 06 68 73 233

Å spise ute på Les Etoiles føles omtrent som å ha middag i et kolonialsk romersk palass. Denne restauranten er svært elegant utstyrt, med romerske tak og mange andre italienske monumenter. Alt er innrammet av enorme vinduer som omgir hele lokalet. Maten er også utmerket og allsidig, med både italienske og internasjonale retter.

Joia Musikkrestaurant

Adresse: Via Galvani 20, Testaccio

Tlf: +065 740 802

Som navnet sier, er Joia Musikkrestaurant en perfekt blanding av spisestue, musikk og avslapning, siden det også har en pianobar og diskotek i tillegg til de mer tradisjonelle mattilbudene. Restauranten ligger i Testaccio og denne elegante plasseringen er ideell for alle som er ute etter en fin middagsopplevelse.