Roma shopping

shopping-rome

En av de mest imponerende aspektene som folk venter seg når de besøker Roma, er shoppe-opplevelsen. Italia er kjent rundt omkring i verden for å være et meget elegant og kosmopolitisk land, og Roma, hovedstaden, er uten tvil den byen som best eksemplifiserer dette ved å tilby et større utvalg av kjøpesentre, butikkstrøk og topp merkevarer enn noe annet sted.

Dette gir byen en blomstrende atmosfære for å shoppe, hvor ikke bare alle verdens topp merker er å finne, men også hvor hverdagslige butikker er til stede.

Med dette i tankene, her er de fremste kjøpesentrene og handlegatene hvor alle besøkende til Roma burde ta seg en tur.

The Parco Leonardo Mall

Adresse: Via Portuense, 2000 Cap: 00054 City: Fiumicino (Rm)

Parco Leonardo kjøpesenter tok nesten et tiår å bygge, og er utvilsomt det største og mest prominente, ikke bare i Roma, men i hele Italia. Det strekker seg over en utrolig 100,000 m² og har over 200 butikker, blant annet med verdens elite-merker, i tillegg til det største stormarkedet og kinosenteret i Italia.

Roma Est kjøpesenter

Adresse: Via Collatina, 858 (Km 12,800), Roma, 00155

Roma Est er et av Romas største med et område på over 13,000 m² og som huser 220 butikker og et bredt utvalg av merkevarer og firmaer. Rent bortsett fra de vanlige kinoene og restaurantene, har dette senteret også et stort marked å tilby sine besøkende, som hjelper til å imøtekomme folk flest.

Porta di Roma Mall

Adresse: Lungotevere Dei Mellini, 17, Roma, 00193

Porta di Roma kjøpesenter åpnet i juli, 2007, og strekker seg over mer enn 150,000 m². Her selges enkelte av de mest representative italienske og andre europeiske merkene, som det populære IKEA, Zara Home og varemagasinet Auchan, i tillegg til mange kinosaler, sportsbutikker, restauranter og denslags.

Gucci

Adresse: Via del Condotti, 8, Roma

En av verdens ledere i både tilbehør og klær. Deres design er veldig fremtidsrettet og nivået av detaljer på alle produktene er uten sidestykke i bransjen, og i en slik grad at dette merket er mer en livsstil enn bare en serie med produkter.

Bulgari

Adresse: Via Condotti, 10, Roma

Bulgari regnes av mange som verdens ledende smykkehus, og de arbeider med en svært spesiell design strategi som hjelper til å imøtekomme de som liker klassiske smykker med som foretrekker noe mer avantgarde. Merket er kjent for å bruke bare utsøkte materialer i alt det de produserer, bla.a. det beste som verden kan skaffe av diamanter, gull og perler.

Mr. Wine

Adresse: Piazza Parlamento, 7, Roma

Mr. Wine er en liten vinbar/butikk som ligger rett i byens sentrum, og som tilbyr besøkende en smak av den utsøkte italienske vinkulturen.